konkurranselydighetssatsing 2021
med Camilla Dischler

Se for deg ett år med konkurranselydighet! Ett år med skyhøy motivasjon, ambisjoner, en enorm utvikling av deg selv og hunden din. Ett år med masse målretta treninger og hjemmelekser, tøffe utfordringer, uvurderlige og individuelle tilbakemeldinger, momenter med wow-faktor, og fem fullpakka kurshelger i innendørs hall på kunstgress. Og på toppen av det hele – med Camilla Dischler som instruktør og coach!

Er du klar for å ta lydigheten din til nye høyder? Gjennom 2021 har du nå muligheten til å bli coachet av Camilla i ett helt år og å bygge hunden din opp til å bli en fantastisk konkurranselydighetshund. Du får jobbe over tid med å utvikle, bygge opp og perfeksjonere (dersom du ønsker det) momenter og øvelser, slik at du og din hund kan prestere sammen i lydighetsringen. Gjennom dette året skal du lære alle de viktigste aspektene ved konkurranselydighet, ikke bare det som faller inn under øvelsene, og finne gode måter å jobbe med akkurat din hund.


ALLE kan delta på årskurset
– uansett om du har valp, voksen hund, er helt fersk eller er mer erfaren. Hver økt tilpasses deg, din hund og deres nivå.  Du trenger altså IKKE å ha en god hund som kan mye for å bli med – du blir med for å utvikle deg selv og din hund uansett utgangspunkt.Litt praktisk informasjon

Helger:

30.-31. januar 2021: Sørlandets hundehall
13.-14. mars 2021: Joda hundehall
26.-27. juni 2021: Sørlandets hundehall
28.-29. august 2021: Sørlandets hundehall
6.-7. november 2021: Sørlandets hundehall

Alle helgene arrangeres innendørs i hundehall, for optimale treningsforhold. Fire av helgene er vi i Sørlandets hundehall, den ene i Joda hundehall (også i Arendalsområdet).


Tid:

10.00-16.30 inkl. 60 minutters lunsj 


Det er maks 6 deltakere.

Vi kjører et effektivt opplegg, hvor neste ekvipasje står klar når det er sin tur, for at vi skal få mest mulig ut av treningsdagene og minst mulig dødtid.


Dette er planen!

Hver kurshelg er det fastsatt noen temaer vi går igjennom, ellers står man fritt til å velge innhold i sine økter. Temaene er fordelt slik at man får tidlig i kurset blir introdusert for temaer som tar tid å jobbe med og bygge opp styrke/utholdenhet til. Kurset er videre lagt opp med én rolig og et mer aktivt tema hver helg. De resterende øktene kan man bruke på å fortsette på påstartet tema, eller trene på noe helt annet som du og din hund trenger hjelp til. Man kan få hjelp til både innlæring, forbedring og perfeksjonering. Du velger!


Kortversjonen:

Første helg: Fokus/rutiner/transporter/mentaltrening + fri ved fot + forstyrrelser
Andre helg: Avstandskommandering + eksplosivitet/fart/kraft/belønninger
Tredje helg: Neseprøve + ruta
Fjerde helg: Apport dirigering + utholdenhet/kjeder
Femte helg: Sirkus + bli konkurranseklar

Fullversjonen: 

Helg 1:
Fokus, rutiner, transporter, mentaltrening ++

Konkurranselydighet handler om mye mer enn momenter og øvelser. Det handler bl.a. om gode rutiner og å ha hodet på riktig sted. I konkurranseringen kan det skje uforutsette ting, det kan f.eks. bli venting eller du kan møte en prateglad dommer. Har du trent på disse tingene og dere mestrer det, er det enklere å håndtere både for deg og hunden din. Vi går gjennom temaer som: oppvarming, fokus, inngang i ringen, transporter, momentrutiner, kjeding av øvelser, kommandering, belønningsrutiner og mentaltrening.


Fri ved fot
Allerede første helg starter vi å jobbe med lydighetens viktigste element: å gå fri ved fot. Vi går gjennom f.eks. fokus, vendinger, gangarter, utgangsstilling, stegforflytninger, rygging, bakpartskontroll, holdter, belønninger, kommandoer, momentrutiner, doggie-zen, og fotarbeid for føreren. Du kan få hjelp til nyinnlæring eller videreutvikling, vi kan pirke på detaljer eller sette sammen mindre kjeder.


Forstyrrelser
Enhver hund som skal prestere i en sport må håndtere mange forskjellige forstyrrelser og fristelser. Vi jobber med å gjøre din hund (og deg) skikkelig gode på å ignorere det som skjer rundt dere. Forstyrrelsestreningen tilpasses hver ekvipasje.

Helg 2:
Avstandskommandering

En lekker avstandskommandering krever styrke og teknikk, uansett om du ønsker låste frambein eller bakbein. I denne økta dykker vi ned i skiftene og skaper gode forutsetninger for f.eks. å låse beina, ha ro mellom skiftene, fremdrift i treningen, kjeding av øvelsen og hvordan legge på avstand. Har du ikke startet å trene avstand, er det ikke noe problem – da vil du få god hjelp til riktig trening helt fra starten av.


Eksplosivitet/fart/kraft/belønninger
Ønsker du mer kraft i utføringen av øvelsene, eller at hunden skal holde en høy og jevn fart og ikke dale utover i programmet? Her vil vi lære hunden å virkelig ta i, og jobber med ulike strategier for å få din hund til å yte på topp med utgangspunkt i den enkelt hunds fysiske evne og rase. Ekvipasjens ønsker og behov står i fokus, og Camilla finner gode løsninger på akkurat deres utfordring.

Du og din hund kan også få hjelp til å videreutvikle en fungerende lek til en knallbra lekbelønning, eller lære hvordan du kan bruke hundens beste belønning uten at den blir for heit i toppen.


Helg 3:
Neseprøve
Neseprøven kan være en krevende øvelse for mange hunder, da den består av ulike vekslinger i aktivitetsnivåer for hunden. Derfor har vi satt av en økt på dette temaet, for å bl.a. kunne detaljert gjennomgå grunnferdighetene øvelsen består av, og hvordan man kan jobbe med sin hund for å få en god øvelse. Vi kan f.eks. se på luktdiskriming, hold fast eller galopp mot fører.


Fremadsending/ruta
Hvordan få riktig plassering i ruta? Hvordan få høy fart og eksplosive momenter? Vi ser på hvordan du og din hund kan forbedre deres rute eller starte innlæring av en sikker rute. Har du utfordringer, tar vi tak i dem. Treningen legges opp individuelt. 


Helg 4:
Apportering/apportdirigering
Denne helga skal vi se på apport og apportdirigering, og bl.a. jobbe for å få en stabil hold fast, en lekker slipp, et rått opptak og å lære hunden forskjellen på høyre, midterste og venstre apport, en øvelse man møter i klasse 3 og Fci3. Du kan få hjelp akkurat det du trenger – f.eks. vektforskyvning i opptaket, innganger med apport og å hoppe med apport.


Utholdenhet/kjeder
Å gå et helt lydighetsprogram krever mye av hundene, og utholdenhet er en av områdene man må jobbe med for å få en hund som jobber seg gjennom øvelse for øvelse med et høyt engasjement. Vi starter å kjede sammen øvelser, og Camilla gir deg tips på hvordan du kan jobbe med utholdenhet med akkurat din hund. Som på alle andre temaer: du velger hva du vil bruke din tid på!


Helg 5:
Sirkus
«Sirkus» (som består av fremadsending rundt kjegle, sitt/dekk/stå, apportering, og hopp over hinder) er en øvelse man møter i FCI3, men man møter den også i de lavere klassene, delt opp i flere forskjellige øvelser.


Bli konkurranseklar:
Vi jobber videre med alt rundt øvelsene i lydighetsprogrammet og ser mer på hva du og din hund trenger og jobbe med for å kunne starte i konkurranse med en god følelse.

Hva koster det?

E A R L Y   B I R D

Kr. 3 250,- per helg (totalt kr. 16 250,-)

Ved påmelding melder du på hele årskurset, det vil si alle fem helgene. Det er ikke mulig å velge ut enkelthelger.


Vi åpner for et begrenset antall observatører: 
kr. 1 000,- per person per helg. Dersom du ønsker å være observatør: send en mail til beate@barkhund.no hvor du skriver navn, adresse, og hvilke helg(er) du ønsker å være observatør. Du vil motta en bekreftelse på mail.

Alle helgene arrangeres innendørs i hundehall.

om Camilla Dischler

Camilla må oppleves! Ho har en evne til å observere selv de minste detaljer, sette seg inn i hver ekvipasjes utfordringer og behov, og til å sette fingeren på akkurat det hver ekvipasje trenger. Ho plukker fra hverandre øvelsen og bygger den opp til å bli en rå, stabil øvelse.


Camilla driver Canis hundeskole avd. Drammen og Vestfold, og har hunder som hun konkurrerer på høyt nivå med både i agility og lydighet. Hennes trening baseres på positiv forsterkning.


Mer om Camilla på hennes hjemmeside.


>